sâmbătă, 27 februarie 2010

This is SPARTA!

300 - Eroii de la Termopile

Cast:
Gerard Butler - Regele Leonida
Andrew Tiernan - Ephialtes
Rodrigo Santoro - Xerxes
Lene Headey - Regina Gorgo
David Wenham - Dilios
Regizor: Zack Snyder

"Ok, deci unde'i Termopile şi ce'i cu ăştia 300?"Asta a trecut prin căpşorul meu când a început filmul. Înţelegeam eu ceva, era pe acolo un tip bărbos care urla cât îl ţineau plămânii: 'This is SPARTA!', un rege mi se pare, unu' din Sparta, evident, dar Sparta de acu' vreo 2500 de ani. Şi nenea ăsta bărbos se duce la război cu vreo 300 de oameni şi se bate cu o armată enormă, şi, ca sa vezi, ţine figura. Mănâncă el bătaie, da' armata aia mare-mare mănâncă şi ea bătaie de îi sar capacele.

Acum hai să vorbim serios. "Tipu' ăla bărbos" a fost un rege, Leonida, care, împreună cu doar 300 de oameni foarte bine pregătiţi a reuşit să oprească o vreme uriaşa armată a auto-intitulatului zeu Xerxes, în realitate doar un tip urât şi arogant, care vroia să cucerească lumea. Poate nu e prima dată când auziţi de Termopile, deci povestea vă este cunoscută.
Bun, dacă ştiţi povestea, de ce să mai vedeţi filmul? Pentru că e foarte bine regizat. Luptele impresionante, mişcările rapide alternate cu slow-motion'urile, profunda voce a povestitorului Dilios, culorile, atmosfera, până şi umorul negru, prezent pe ici, pe colo, fac din filmul acesta unul foarte bun, care merită văzut, mai ales dacă te gândeşti la armurile sumare ale spartanilor şi la pectoralii lor bine lucraţi (se recomandă vizonarea filmului cu gura închisă :D).

Totuşi, unele secvenţe ar putea fi prea...intense. Oameni deformaţi, sânge peste tot, capete zburând (la propriu), membre secţionate... s-ar putea să nu fie pe gustul tuturor, deşi filmul este foarte bine realizat.

Enjoy.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu