sâmbătă, 27 februarie 2010

A romance on the brink of reality

Cast:
Johnny Depp - Sam
Mary Stuart Masterson - Joon Pearl
Aidan Quinn - Benny Pearl
Regizor: Jeremiah S. Chechik



Film relativ vechi, din 1993. Nu mulţi au auzit de el, din nefericire.
'Another love story!', veţi spune. Da, dar nu obişnuitul love story, cu 2 liceeni care provin din lumi diferite (Mr/Miss Popularity and Nerd) şi care se îndrăgostesc. Nu-nu. Nici cu două persoane care s-au săturat până peste cap de viaţa lor banală, plictisitoare, dominată de carieră, şi care sfârşesc prin a se îndrăgosti. Nu, nici măcar aşa.

De data asta vorbim despre Joon, o tânără bolnavă din punct de vedere psihic, care se îndrăgosteşte de Sam, un tip foarte drăgut şi amuzant, dar puţin ciudat, care o iubeşte la rândul lui. Dar, cum era de aşteptat, apar diverse obstacole, precum fratele fetei, Benny, şi dificultăţile mentale ale fetei.

De ce mi-a placut? Pentru că Joon e foarte creativă (pictează), în ciuda problemelor sale, pentru că Sam face sandvişuri cu fierul de călcat, pentru faza cu măturatul tavanului, pentru că îmi place pălaria lui Sam şi pentru că ideea e foarte drăguţă. Poate nu sunt destul de convingătoare, dar aveţi încredere în mine: rupeţi două ore din timpul pe care îl aveţi şi uitaţi-vă la Benny & Joon. Nu va fi o pierdere de timp.

A, şi încă ceva: John Hiatt - Have A Little Faith In Me. You'll love it.

Un comentariu:

  1. cum facem sa-mi dai si mie filmul..? sau de unde il iau... ? nu am odc sau dc++ de astea.. is cam sinistrata.:D

    RăspundețiȘtergere